Ha több közösségi média oldalt is kezelsz, már biztos szembesültél vele, hogy az bizony időigényes és folyamatos munkát jelent. Azonban a posztok időzítésével hatékonyabbá és kevésbé időrablóvá teheted ezt. Ehhez ma már számos alkalmazás áll a rendelkezésünkre. Összeszedtük, miért jó, ha ilyen alkalmazásokat használsz, illetve melyikek közül érdemes válogatni. A listába csak olyan alkalmazások kerültek be, amelyeknek – még ha korlátozottan is, de – vannak ingyenes verziói is. Így bár vannak ismertebb, népszerűbb oldalak is, de ha nincs ingyenesen is használható formájuk, akkor bizony innen most kimaradtak.

 

Miért jó a posztok időzítéséhez alkalmazásokat használni?

 

Az ilyen alkalmazások használata számos előnyt kínál a közösségi média posztok kezelése és megosztása terén:

Hatékony időbeosztás: Az alkalmazások lehetővé teszik, hogy előre tervezd a posztokat és időzítsd azokat a legmegfelelőbb időpontra. Ez megkönnyíti az időbeosztást és a hatékonyabb munkavégzést.

Kényelem: Az alkalmazások segítségével nem kell kézzel megosztani a posztokat minden egyes közösségi média platformon, hanem egyszerre több platformra is megoszthatjuk őket.

Jobb felhasználói élmény: Az időzített posztok lehetővé teszik, hogy személyre szabd a posztokat és javítsd a felhasználói élményt, a közönséged számára megfelelő időben és gyakorisággal oszd meg a tartalmakat.

Növeli a hatékonyságot: Az alkalmazások lehetővé teszik, hogy több közösségi média platformon is egyszerre kezeld fiókjaidat, és egyszerre több posztot időzíts előre. Ez növeli a hatékonyságot és csökkenti az adminisztrációs feladatokat.

Időt takarít meg: Az alkalmazások használata segít megtakarítani azt az időt, amelyet a posztok kezelésére, megosztására és követésére fordítanál. Így több időt szentelhetsz az üzleti vagy egyéb fontos feladatoknak.

 

Milyen alkalmazásokat érdemes használni a posztok időzítésére?

 

Buffer – Az ingyenes verzióban a felhasználók három közösségi média fiókot kezelhetnek és napi 10 posztot időzíthetnek előre. Az alkalmazás további korlátozásai közé tartozik a csapatmunka funkcióinak hiánya, valamint a jelentések korlátozott száma és a bejegyzések elemzése. A fizetős verziókban azonban több előnyt kínálnak, mint például a csapatmunka funkciói, a nagyobb számú fiók- és posztkezelési lehetőségek, a teljesítményelemzés, a versenytársak figyelése és az automatizálás. A Buffer számos csomagot kínál a felhasználók számára, amelyek közül mindenki megtalálhatja a számára legmegfelelőbbet.

TweetDeck – A TweetDeck egy ingyenes szoftver azoknak, akik több Twitter fiókot használnak és hatékonyan szeretnék kezelni őket. A TweetDeck lehetővé teszi, hogy egyszerre kövessünk és kezeljünk több fiókot, ütemezzünk be tweeteket, figyeljünk kulcsszavakra, és az összes tweetet egyszerűen kezeljük egy helyen. Az eszköz használata rendkívül intuitív, így akár kezdők is könnyedén megértik a felületet és használhatják a programot. Az alkalmazás elérhető asztali számítógépekre és az internetböngészőkben is használható, így bárhonnan elérhető.

Crowdfire – A Crowdfire ingyenes verziójában három fiókot kezelhetünk – Twitter, Facebook, LinkedIn, Instagram válogathatunk – és fiókonként napi 10 posztot időzíthetünk előre. A Pinterest nem elérhető ebben a verzióban, ahogyan videókat sem tudunk így megosztani és a naptárnézet sem elérhető. Viszont a posztokhoz válogathatunk a saját blogcikkeinkből, YouTube-videóinkból, Etsy vagy Shopify termékeinkből, illetve megnézhetjük a posztok előnézetét is közzététel előtt.

Zoho Social – A Zoho Social esetében előbb egy 15 napos korlátlan trial verziót van lehetőségünk kipróbálni. Ha a 15 nap elteltével nem váltunk át egyik fizetős csomagra sem, akkor átkerülünk az úgynevezett free planbe. Itt egy márkát gondozhatunk, annak viszont 7 közösségi média csatornáját is (Facebook-oldal, Facebook-csoport, Twitter-profil, Instagram üzleti profil, Google Cégem, LinkedIn profil és LinkedIn vállalatoldal). Ha minden igaz, akkor csatornánként napi egy posztot tehetünk közzé, erről azonban biztos információ kipróbálás nélkül még az alkalmazás oldalán sem található.

A végére hagytam az én személyes kedvencemet:

SocialChamp – A SocialChamp ingyenes verziójában 3 közösségi média fiókot csatlakoztathatunk a fiókunkhoz, amelyeken korlátlanul (!) időzíthetjük a posztjainkat. Ezek lehetnek Facebook oldalak és csoportok, Twitter, LinkedIn profilok és oldalak, Pinterest, Instagram – beleértve a Storiest és a Reelst is -, Youtube privát és nyilvános csatornák, Google Business profilok, TikTok személyes és üzleti fiókok is egyaránt. Megnézhetjük a posztok előnézetét, tömeges ütemezett posztolásra is van lehetőség. Facebook, Instagram és LinkedIn esetében még az első hozzászólás beidőzítésére is lehetőségünk van, ezzel nagyobb elérést biztosítva a posztunknak. Egyedi indexképet adhatunk a videóinkhoz a YouTube-on, a Facebook-oldalon, a LinkedIn-en és a Pinteresten. A posztjainkat és az ütemezéseinket pedig naptárnézetben is megnézhetjük. Sőt, már az AI-it beépítették az alkalmazásba, ami szintén elérhető az ingyenes verzióban is.

 

Mint láthatjátok, a SocialChampnél az ingyenes verzióban sem fukarkodtak a lehetőségekkel. Bár mennyiségre vannak benne korlátok, de ezekkel még bőven együtt lehet élni. Idővel pedig, ha már a vállalkozásunk kellő jövedelmet generál, átválthatunk itt is valamelyik fizetős verzióra.

Remélem, hogy ezek az alkalmazások segítenek neked a posztok időzítésében és megosztásában a különböző közösségi média platformokon. Érdemes kipróbálni több alkalmazást, hogy megtaláld a legmegfelelőbbet az igényeidhez. Fontos, hogy a cikkben is írt korlátai az ingyenes verzióknak változhatnak az idő múlásával, ezért fontos, hogy mindig ellenőrizzük a legfrissebb információkat a szolgáltatások oldalán!

Ha pedig az okoz problémát számodra, hogy miről írj a közösségi média oldalaidra, akkor ajánljuk figyelmedbe a nagy sikerű 1001 posztötlet vállalkozóknak könyvünket. Ennek segítségével egy szinte soha ki nem fogyó ötletforrásod lesz. Így ha bármikor is elakadsz, hogy épp miről írj, akkor elég csak elővenned és máris tele leszel számos színes és változatos témával.

 

Ugye, nem hagyod csak úgy itt a kosaradat? 😉

Add meg itt lent az e-mail címedet, hogy elmentsük neked a bevásárlókosaradat későbbre. És - ki tudja - lehet, hogy küldünk neked egy extra kedvezménykupont. 😉