Az 1001 posztötlet vállalkozóknak című könyv második, bővített kiadásának apropójából kereste meg az Alfa Ügynöknökségünk alapítóját és tulajdonosát, Tóth Krisztát a Read-Blog, hogy interjút készítsenek vele. Az interjút mi is közzétesszük.

Korábban olvastam Tóth Kriszta, 1001 posztötlet vállalkozóknak című kötetét. Azt kell mondjam, nagy segítség bárkinek, aki napi szinten jelen van a vállalkozásával a Social Mediában. A mai interjúnk apropója, hogy már a bővített kiadása is megvehető.

– Nagyon sok dolgot viszel egyszerre munka fronton. Mesélnél róla, mivel is foglalkozol pontosan?

– Az ilyen kérdésekkel mindig bajban vagyok, mert a válaszom vagy túl sok, vagy túl kevés. Röviden azt szoktam válaszolni, hogy vállalkozó vagy kommunikációs szakember vagyok, de ezzel kevesen tudnak mit kezdeni. “Fiatal korom” ellenére már 20+ évnyi vállalkozói tapasztalattal rendelkezem. S nem is egy lábon állok, több vállalkozásom is van. Van egy online női magazinom, egy online autós magazinom, több webshopom, egy szövegírással, anyanyelvi lektorálással foglalkozó vállalkozásom, egy kisebb marketingügynökségem, amiben honlapokat, webáruházakat készítünk, szövegeket írunk, közösségi média oldalakat kezelünk, vállalkozói tanácsadást végzünk céges ügyfeleknek. S végül a másik nagy szerelem, az írás. Könyveket írok.

– Milyen könyveket írsz?

– Hú, sokfélét. Ha a bővített kiadásokat is nézzük, akkor sorban épp az ötödik jelent meg év elején. De azért van bennük közös: mindegyik kommunikációval kapcsolatos, még ha mindegyik más oldalról is közelíti meg azt. Írtam már szövegírásról vállalkozóknak, szövegíróknak, társkereső oldalak használatáról hölgyeknek, TikTokról, mesterséges intelligenciáról. De még nagyon sok megkezdett vagy csak témaötletként felírt könyv lapul abban a bizonyos fiókban.

 

Tóth Kriszta, írónő

Tóth Kriszta, az Alfa Ügynökség alapítója és tulajdonosa, az 1001 posztötlet vállalkozóknak szerzője

 

– A szövegírással kapcsolatos könyvedet én is ismerem. Milyen volt a fogadtatása?

– Még 2021-ben jelent meg az 1001 posztötlet vállalkozóknak című könyvem. Azt tudtam, hogy egy hiánypótló anyagot sikerült írnom, de még engem is meglepett, mekkora sikert aratott. És legfőképp az, hogy nemcsak a címben szereplő vállalkozók körében, hanem szakmai berkekben is. Számos szövegíró vette meg a könyvet. S mai napig futok bele olyanokba, akiknek megvan az első kiadás és lelkesen mesélik, hogy azóta is folyamatosan használják, állandó segédjük lett. Borzasztó jó érzés, amikor sikerül valami olyant alkotnod, amiről nemcsak te hiszed, hogy jó lett, hanem az évekkel később megtaláló visszajelzések is ezt mondják.

– Ezt a kötetet most jócskán kibővítetted. Mesélnél róla?

– Igen. 2021 után idén év elején úgy döntöttem, hogy ideje elővenni és leporolni. Azaz felfrissíteni, kibővíteni, még többet kihozni belőle, mint az első példányból sikerült. Így az eredetileg 190 oldalas első kiadásból lett egy 310 oldalas második kiadás. Extra fejezetekkel bővült és kapott a könyv egy komplett első részt is az ötletek elé, amelyben részletesen lehet olvasni a közösségi média, az algoritmusok működéséről, hol, hogyan, mikor és mennyit “kell” posztolni, hogyan tűzz ki helyes célokat a posztolással és honnan tudod, hogy jó eredményt értél-e el. Szó esik benne a posztolás technikai hátteréről, az időzítő appokról és a SEO-ról is. S az eddigi eladási adatok alapján úgy tűnik, talán megint sikerült valami nagyon jót alkotnom.

– Akiknek megvan az első kötet, azoknak is érdemes megvenni a bővebb kiadást?

– Úgy gondolom, hogy igen, hisz ahogy az előbb is mondtam, extra fejezetekkel, azaz további több száz posztötlettel bővült az eredeti ötlettár is, de ami még fontosabb, hogy maga a posztolás, annak technikai és elméleti ismeretei is megtanulhatóak most már belőle.

A könyv megvásárlásához kattints ide!

Az interjú eredetiben itt olvasható.

Ugye, nem hagyod csak úgy itt a kosaradat? 😉

Add meg itt lent az e-mail címedet, hogy elmentsük neked a bevásárlókosaradat későbbre. És - ki tudja - lehet, hogy küldünk neked egy extra kedvezménykupont. 😉