Azok számára, akiknek van honlapjuk, folyamatos kérdés, hogyan lehet jó eredményeket elérni a SEO-ban? Valójában egyszerű. Az alap dolgokhoz ráadásképp nagy eséllyel nincs is szükség szakkönyvekre, szakértőkre, videókra. Nem kell plusz időt vagy pénzt beleölni. Csak néhány egyszerű és logikus tanácsot kell követni.

 

SEO ellenőrzőlista

✅Győződj meg róla, hogy a tartalmad egyedi, érdekes, hasznos. Ez messze a legfontosabb. Ne másolj más webhelyekről, ugyanis az hosszú távon tönkreteszi a SEO-dat.

✅Igyekezz más webhelyekkel egymásra hivatkozni. Azaz legyenek a honlapodra mutató linkek más weboldalakról és te se feledkezz el külső linkek elhelyezéséről a szövegeidben. Ideális esetben ezek a weboldalak ugyanabból a szektorból vannak, mint a tied. Fontos, hogy jó és szintén egyedi, eredeti tartalommal rendelkező honlapok legyenek.

✅Győződjön meg róla, hogy webhelyed gyorsan töltődik be. Ehhez szükséged van egy jó tárhelyszolgáltatóra és hogy a képek megfelelő méretűek, tömörítettek legyenek.

✅Az egyes oldalak, cikkek címének is jónak és egyedinek kell lennie (a honlapod többi oldalához, cikkéhez képest is). A címek H1, az alcímek, bekezdések címei pedig H2 címkét kapjanak.

✅A cikkek első bekezdései nagyon fontosak, győződj meg róla, hogy kellően leíró jellegűek, kiderül belőle, mire számíthat az olvasó, kedvet csinál a továbbolvasáshoz, s persze szerepelnek-e benne a cikkel kapcsolatos legfontosabb kulcsszavak is.

✅Használj gyönyörű és ha lehetséges, egyedi képeket.  Kerüld a már agyonhasznált stockfotókat. Ha mégis stockfotókból dolgozol – ami egyáltalán nem bűn -, görgess lejjebb a felkínált képek között, így olyanokat tudsz használni, amiket talán még kevesen használtak.

✅Győződj meg arról, hogy a képek fájlnevei leíró jellegűek. Az ALT-nek pedig tartalmaznia kell legy leírást, egy címet vagy legalább a kulcsszavak rövid listáját.

✅A honlapod legyen minden eszközre optimalizálva. A weboldaladnak olvashatónak, élvezhetőnek kell lennie normál képernyőn, de egy kis laptopon, táblagépen és mobiltelefonon is.

✅Ha WordPresst használsz, győződj meg róla, hogy a keresőmotorok számára nincs letiltva a láthatósága (Beállítások/Olvasás menüpont az adminban).

Ugye, nem hagyod csak úgy itt a kosaradat? 😉

Add meg itt lent az e-mail címedet, hogy elmentsük neked a bevásárlókosaradat későbbre. És - ki tudja - lehet, hogy küldünk neked egy extra kedvezménykupont. 😉