Eddig is komoly vitákra adhatott okot az, hogy a Messengerben látható, ki online vagy épp mikor volt utoljára online. “Miért nem olvastad el, amit írtam, hiszen fenn voltál?” Ismerős mondat, ugye? A legújabb tervek szerint azonban hamarosan nemcsak a Messenger árulja majd el rólunk ezt az információt, hanem az adatlapunk is. A Mashable máris talált pár profilt, ahol ez életbe lépett.

A Messenger persze kikapcsolható, így el tudjuk kerülni a kellemetlenségeket. Igaz, ilyenkor mi sem látjuk, ki van épp online. Komoly irodalom foglalkozik már azzal, milyen problémákat tud okozni társas (főként pár-) kapcsolatainkban ez az információmorzsa. Nem véletlen, hogy a bevezetésekor komoly viharokat kavart.

Jelen álláspont szerint csak az ismerősök láthatják rólunk ezt az információt, de ettől még nem biztos, hogy osztatlan sikert fog aratni a facebookozók között. Az ellenzők abban sem feltétlen bízhatnak, hogy a funkció népszerűtlensége esetén mégsem fogják azt bevezetni. Láttunk már olyant, hogy a Facebook saját felmérése szerint is a felhasználók 80%-a talált zavarónak egy új funkciót – a videók automatikus és hangos elindulása a hírfolyamban való görgetéskor -, mégis bevezette azt. A Facebook egyelőre hallgat a témáról.

Ugye, nem hagyod csak úgy itt a kosaradat? 😉

Add meg itt lent az e-mail címedet, hogy elmentsük neked a bevásárlókosaradat későbbre. És - ki tudja - lehet, hogy küldünk neked egy extra kedvezménykupont. 😉